Systemische paardencoaching

 

Wat is paardencoaching / systemische (opstelingen) paardencoaching

Door coaching met paarden help ik je bewust te maken van je lichaam, de houding die jij aanneemt, de intentie die je uitstraalt en wat je daarmee non - verbaal communiceert naar de buitenwereld. Ontdek jou kracht en kwetsbaarheid en ervaar hoe jij communiceert. Door lichaamstaal ga je de dialoog aan met het paard. Vastgeroeste patronen doorbreken en je effectiviteit vergroten. Dit geeft handvaten voor betere communicatie. Paaardencoaching kan individueel, eigen groepje of met je bedrijf.

Paardencoaching is een van de meeste directe manieren van coaching. Het leidt in korte tijd naar de essentie van iemands coachvraag.

Wil jij meer inzicht in je persoonlijke ontwikkeling? Bij De Stroming bieden wij ook paardencoaching aan. Bij paardencoaching worden mensen gecoacht met behulp van een paard. Je hoeft niet op het paard te zitten.

Paarden zijn bijzondere dieren: zij spiegelen de (onbewuste) uitstraling van mensen en zijn niet gevoelig voor rationele denkprocessen.

Als coach laat ik je via het paard ervaren hoe krachtig lichaamstaal kan zijn. Ik vertaal de feedback van het paard en geef daarmee inzicht in hoe je overkomt op anderen. Tijdens een sessie gaat de cliënt samen met mij en het paard de rijbak in. De interactie die tussen de cliënt en het paard ontstaat vertaal ik.

Systemisch werk (opstellingen) met behulp van paarden

Door een behandeling van lichamelijke of psychische klachten te combineren met systemisch werk met paarden is het mogelijk om weer tot de kern van je eigen 'zijn' te komen.  ''Bij deze therapie laat het paard zien wat onbewust in je leeft: dit maakt deze vorm van therapie erg waardevol. '' Systemisch werk wordt ook wel 'familie opstellingen' genoemd. Hedwig vertelt: ''Paarden hebben te maken met een rangorde: een vaste plek in de kudde. Wij mensen hebben onze familie waarin wij allemaal een duidelijke rol vervullen.'' Hierbij kan er bijvoorbeeld gedacht worden aan de rol van de moeder, maar ook die van het kind. ''Ik heb een keer een moeder in de praktijk gehad die moeite had de moederrol op zich te nemen. Hierdoor ging het kind deze rol overnemen. Dit zorgde ervoor dat het gezin uit balans raakte: niemand wist zijn plek meer. Op zo'n moment doe je niet meer wat je hart je ingeeft, maar ben je altijd met een ander bezig'' . Bij een dergelijke sessie gaat Hedwig met de cliënt de paardenbak in. Het paard laat zien wat de cliënt voelt: het spiegelt wat er onbewust in je omgaat. Hierover zegt Hedwig:  ''Dit kan je helpen jezelf beter te leren begrijpen zodat je weer verdere stappen op je levenspad kunt nemen.''

Deze dagen kun je een vraag in brengen maar ook kun je als representant mee gaan doen. Het paard Ydwer geeft in eerste contact vaak aan waar de grootste behoefte is voor een vraagstelling, hier kunnen we dan ook mee gaan werken. 

Representant: Als representant word je uitgenodigd voor een thema, persoon te gaan staan. Je gaat de emoties/ bewegingen voelen waarvoor je bent opgesteld. Dit geeft voor jezelf heling en inzicht

 

Hou de agenda in de gaten!

Is therapie met paarden iets voor mij?

Ben je bang voor paarden? Ook dan kun je veel positiviteit uit deze vorm van coaching halen. Met deze nieuwe stap in je leven zal je niet alleen je angst voor paarden overwinnen maar nog veel meer!

Paardencoaching levert je de volgende voordelen op:

  • Je leert naar je hart te luisteren i.p.v. naar je hoofd;
  • Je leert soepeler te  communiceren;
  • Je krijgt meer zelfvertrouwen;
  • Je krijgt meer creativiteit;
  • Je krijgt meer energie;
  • Je zult beter leren samenwerken;
  • Je gaat je persoonlijke kwaliteiten zien;
  • Je leert je beter concentreren.

Bijna iedere werkgever heeft budget beschikbaar voor ontwikkeling van personeel. Als werknemer kun je aanspraak maken op dit ontwikkelbudget en dit besteden aan coaching, training of opleiding. .

Eén van onze cliënten: ''In verrassend korte tijd ga je naar de kern. Het is diepgaand, confronterend, helend en sterk!'' .

 

Verdriet en dankbaarheid om Ydwer

Na een intense week met het paard Ydwer is ze gister ingeslapen. Onverwacht werd ze ziek, hoop, afscheid, nemen, dankbaarheid, vertrouwen, vriendschap maatje moest ik laten gaan. 3,5 jaar is ze in mijn leven geweest. Heeft mij kracht gegaan om te gaan staan, vertrouwen in mezelf, onvoorwaardelijke liefde, positiviteit. Ydwer je hebt vele mensen die we samen individueel en in groepsverband hebben mogen coachen of in systemische opstellingen begeleid, kracht, inzicht, vertrouwen en diepe liefde gegeven. Alleen al het kijken in jou ogen waren momenten waarop mensen braken en bij hun gevoel kwamen daar waar ze soms zover van vandaan waren geraakt. Het is intens en met diepe dankbaarheid en liefde dat je in mijn leven bent gekomen om nu vanaf de andere kant in de paardenhemel mij en ons te begeleiden naar heelheid, puur, zuiverheid. Je was niet een paard van de voorgrond, hebt veel meegemaakt en daardoor heb jij zoveel kracht laten zien tot het einde aan toe. Het heeft me diep geraakt. Voor mij is het zo helder en duidelijk ook als je er niet meer fysiek bent je blijft in mijn hart en zult nog velen samen met mij verbinding laten maken met hun eigen gevoel. Jouw naam betekent de verschijning en dat heb je zeker neergezet in de korte tijd dat we samen waren. Je bent een gids op mijn levenspad. Diepe buiging voor jou onvoorwaardelijke liefde van hart tot hart. 

 

Nadat Ydwer is gegaan heb ik gelijk een Fries paard genaamd Elske aangeboden gekregen en deze gebruik ik nu voor de coaching.In de tijd dat Ydwer nog leefde waren ze op het laatst samen in de bak, dit was een diepe zielsverbinding waarbij ik het gevoel kreeg jullie kennen elkaar. Zo mooi hoe het dan weer gaat STROMEN.

 

Wil jij meer leren over jezelf? Paardencoaching kan je hierbij helpen! Neem voor meer informatie contact met mij op: wij zien je graag terug bij De Stroming!

 

9202.jpg